Konzorciumi partnereink

Konzorciumi partnereink

Konzorciumi partnereink

CRU Hungary Egészségügyi és Szolgáltató Kft. 

A CRU magántulajdonban álló klinikai kutatóközpont-hálózat, amely klinikai vizsgálatokat végez egészségügyi intézményekben. A vállalat jelenleg öt különböző helyszínen, három országban (Magyarország, Ukrajna, Vietnám) végez vizsgálatokat. A CRU az elmúlt években jelentősen bővítette tevékenységi körét: többek között saját gyógyszerfejlesztési projektekkel, e-egészségügyi kérdésekkel, biobank-üzemeltetéssel, magán onkológiai ellátással, diagnosztikai szolgáltatásokkal és oktatási projektekkel foglalkoznak. 

Honlap

Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont

Az Akadémia kutatóintézet-hálózata a kutatói kiválóság, a hiteles tudomány, a társadalomért való elkötelezettség egységével válik a nemzeti és nemzetközi siker, a magyar és az egyetemes tudomány értékeinek megteremtőjévé. Magyarország egyetlen főhivatású kutatóintézet-hálózatának intézményeként kiemelt célunk, hogy a hazai kutatási hagyományokra épülve a nemzetközi kutatási térben is számottevő, jelentős eredményeket ígérő felfedező kutatásokkal, értékadó tudományos eredményekkel vállaljunk szerepet a közjó szolgálatában, a jövő megalapozásában. Az MTA Természettudományi Kutatóközpont (MTA TTK), Alapító okiratának értelmében – multidiszciplináris természettudományi kutatásokat végez az enzimológia, a szerves kémia, a, a kognitív idegtudományok és a pszichológia, valamint az anyag- és környezetkémia terén.

Honlap

Servier Gyógyászati Vegytani Kutatóintézet Zrt.

A 2007-ben létrehozott Servier Kutatóintézet a francia Servier csoport tagja, melyet 1954-ben Dr. Jacques Servier indított útjára. A Servier mint a legnagyobb független francia gyógyszercég a világon 148 országban van jelen. 21 000 alkalmazottat foglalkoztat, melyből 3000 a kutatás-fejlesztésben vesz részt. A Servier alapítványi formában működik, amely garantálja függetlenségét és segíti a szakmai alapon történő döntéshozatalt a vállalat irányításában. Magyarországon a Servier csoport a gyógyszerkutatási, gyártási és forgalmazási spektrum minden elemében jelen van az originális gyógyszerkutatást folytató Servier Kutatóintézettől, a klinikai fejlesztésben és promócióban résztvevő Servier Hungária Kft-n keresztül az EGIS gyógyszergyárig. A Servier Kutatóintézet elsődleges profilja originális gyógyszerkutatási projektek kémiai támogatása. Az intézet indulása óta több gyógyszerjelölt kiválasztásához járult aktívan hozzá, melyek közül kettő jelenleg is kinikai vizsgálati fázisban van. A Servier Kutatóintézet, és rajta keresztül a Servier csoport, örömmel csatlakozott a FIEK-konzorciumhoz, mert meggyőződésünk, hogy a biomarker-kutatás kiemelkedően fontos része a mai modern gyógyszerkutatási folyamatnak és a konzorciumi partnerek szakértelmében garanciát látott a sikeres jövőbeni együttműködésre.

Honlap